Spar penge og undgå fristelser

Håndtere husholdningsbudget ordentligt

At spare penge og og forvalte sin økonomi afgørende for een god hverdag og et godt liv. Penge er meget vigtigt for at kunne klare sig  i en moderne verden. Og det er her det gode husholdningsbudget kommer ind. Desværre ved kun få mennesker, hvordan de skal håndtere deres husholdningsbudget ordentligt. Mange mennesker har svært ved at få pengene til at stræke, selv om det er for deres eget bedste.

Det meste af tiden, kan du blive motiveret til at spare penge. Men der er tidspunkter, hvor fristelser kommer forbi din vej, og før du ved af det, har du allerede brugt de penge som du ellers havde planlagt  skulle være sat ind på din opsparingskonto.

Her er nogle tips til, hvordan du bedre kan få styr på din økonomi og være i stand til at spare penge:

  1. Undgå ting, der forhindre dig i at spare op. Det er nemmere at spare penge hvis man undgår fristelser.  Hvis du fx. er glad for at købe sko, selvom du egentlig ikke har brug for dem, så hold sig væk fra forretninger der handler med sko. Så undgår du at bliver fristet til at købe den.
  2. Når du går til købmanden eller i supermarkedet, så tag kun de penge med du skal bruge og medbringe en velovervejet indkøbsliste. Hvis du har begrænset penge i lommen, når i går i forretninger, vil du blive tvunget til at kun at købe de ting du har brug for. En omhyggelig forberedelse af din indkøbsliste vil også hjælpe dig med at få organiseret dit indkøb og hjælpe dig til at prioritere de ting du virkelig har brug for.
  3. Gå kun i indkøbscentre når det er absolut nødvendigt. Undgå at bruge shopping som nysgerrig inspiration. Gør det kun hvis det er absolut nødvendigt og hvis du er på udkig efter noget helt specielt. Kun at gå i byen for at se på vinduer vil kun friste dig til at købe det stykke tøj du så i boutiquen som du egentlig ikke har brug for.
  4. Undgå at tage dit kreditkort med når hver gang shopper. Engang imellem er det godt at lære, hvordan det er at handle kontant. Fornemmelsen af at pengene forsvinder og bliver meget tydelig når pungen langsomt eller hurtigt kommer til at se tom ud. Så lad kredit kortet blive hjemme en gang imellem når du går i byen for at handle. Med et kreditkort i lommen bliver du lettere fristet til at købe luksus ting. Ting som du egentlig ikke har brug for. Dette vil også hjælpe dig med at få balance på din konto og undgå at du trækker din konto over. Overtræk er normalt noget der reducere din kreditværdighed hvis du ofte kommer i den situation.
  5. Måske ønsker du at spare penge op i banken. Fx ved at lave en langsigtet opsparing til nye møbler, bolig, bil eller investere i værdipapirer. Og så er det godt at undgå de fristelser, som vil trækker penge fra din opsparing i banken. Så måske vil det være en god ide at have  en særlig konto til uforudsete udgifter. Sæt et beløb til side på den hver måned. Det vil gøre det nemmere for dig at nå dine mål.
  6. Hvis du synes det er svært at overskue din private økonomi  kan du overveje at konsultere en økonomisk rådgiver. Der er mange rådgivere der tilbyder disse tjenester gratis, fx din bank vil ofte hjælpe dig hvis du spørger. De kan være i stand til at hjælpe dig og give dig råd om, hvordan du bedst kan disponere din økonomi. Men husk at være kritisk over for deres råd og vejledning. Husk det er dine penge og det er også der kommer til at føle virkningerne af rådgivningen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.